Back to Nature

 

 “Kom je?”

Werd er regelmatig geroepen, terwijl ik voorovergebogen het zoveelste torretje aan het bewonderen was wanneer ik als kind met mijn ouders wandelde. De natuur heeft me altijd gefascineerd. Nu, heel wat jaren en ervaringen later groeit de fascinatie en verwondering voor de natuur nog steeds.

 Met een achtergrond als ergotherapeut en part-time werkend als woonbegeleider heb ik, na het volgen van een jaaropleiding ‘bushcraft & neolitic skills’, de knoop doorgehakt. Hoewel vaak geroepen geen ‘ondernemer te zijn/worden’, is Back to Nature ontstaan uit het verlangen mijn passie, kennis en vaardigheden over te dragen en anderen te inspireren!

De natuur blijft inspireren.. ’s avonds in het bos in de vlammen staren en mooie gesprekken te hebben. Vuur te maken met dat wat je om je heen vindt. De voldoening van het eten van een maaltijd van vers verzamelde ingrediënten. En hoe leuk is het om zelf je deo en tandpasta te maken en hierdoor niet alleen goed voor jezelf maar ook de natuur te zorgen?

Mede vanuit mijn christelijke identiteit, voel ik de verantwoordelijkheid voor de natuur te zorgen. Bij Back to Nature  gaan het beleven en zorg dragen van de natuur hand in hand.  Dit inspireerde de start van Back to Nature, en het aanbod en in de keuzes van bedrijfsvoering. Af en toe organiseert Back to Nature activiteiten specifiek vanuit christelijke identiteit.

Naast mijn zorg- en coachingsachtergrond hebben persoonlijke ervaring met depressie en burn-out mij gevormd en zijn dit ervaringen die ik nu positief inzet. Typerend voor mijn manier van werken zijn: creativiteit, empathie, nuchterheid, een basishouding van rust en een gezonde dosis humor. Ik geniet er van een sfeer te creëren waar jij je op je gemak voelt, je grenzen kunt verleggen en de natuur en jezelf beter leert kennen.

Ik zie er naar uit je te ontmoeten!

Bertine Steenbergen

 

“Jou meenemen in een onvergetelijke ervaring en toerusten met nieuwe vaardigheden,

kennis en begrip van de natuur en jezelf. “ 

… dat is wat we graag doen

De visie van Back to Nature:

“Mensen inspireren tot een gezond leven, vol voldoening en verwondering, met respect en zorg voor zichzelf en de natuur.

Ervaringen creëren om te genieten en leren van de natuur. Voor nu en volgende generaties. “

 

Typisch Back to Nature:

Respect en zorg voor mens en natuur centraal.

Persoonlijke, holistische benadering; oog voor lichamelijk en geestelijke aspecten van gezondheid.

Sfeer en ruimte voor echte ontmoeting met elkaar en jezelf in en rondom de natuur.

‘Down to earth’ met ruimte voor zingeving.

Een dosis speelsheid en ‘kinderlijke’ verwondering over al het moois in de natuur.

Wat het logo verteld:

In het logo zie je een doorsnede van een boom een inkijk in het leven van de boom en de natuur.

De hartvorm staan symbool voor de liefde voor de natuur en je hart als de bron van je leven.

De ‘maanvorm’ en pijl onderaan staan voor beweging. Beweging “terug” naar de natuur beweging in de natuur. Het (her)ontdekken van natuurlijk leven en vaardigheden en kennis.

De natuur beweegt en veranderd. Er is groei, soms sterft iets en draagt weer bij aan de groei.

Back to Nature wil jou uitnodigen in de beweging én rust van de natuur, zodat jij hierdoor geïnspireerd en mee verbonden raakt!

En dat waar je hart om geeft, daar zorgen je handen voor!

 

 

 

 Back to Nature is gevestigd in Bennekom. De cursussen vinden plaats op diverse plekken door het land. 

Prachtige natuur is soms dichterbij dan je denkt!