Back to Nature

 

Jou meenemen in een onvergetelijke ervaring. 

Je toerusten met nieuwe vaardigheden, kennis en begrip van de natuur en jezelf. 

dat is wat we graag doen

De visie van Back to Nature:

“Mensen inspireren tot een gezond leven, vol voldoening en verwondering, met respect en zorg voor zichzelf en de natuur.

Ervaringen creëren om te genieten en leren van de natuur. Voor nu en volgende generaties. “

Typisch Back to Nature:

 Respect en zorg voor mens en natuur centraal.

Persoonlijke, holistische benadering, met oog op lichamelijk en geestelijke aspecten van gezondheid.

Sfeer en ruimte voor echte ontmoeting met elkaar en jezelf in en rondom de natuur.

‘Down to earth’, met ruimte voor zingeving en een dosis speelsheid en ‘kinderlijke’ verwondering over al het moois in de natuur.

“Bertine, kom je?”, kreeg ik als kind vaak te horen tijdens een wandeling, wanneer ik voorovergebogen het zoveelste torretje aan het bekijken was. De natuur heeft me altijd gefascineerd! Er is zo veel te ontdekken, bewonderen en te doen! Nu, heel wat jaren en ervaringen later groeit de fascinatie en verwondering voor de natuur nog steeds.

 Met een achtergrond als ergotherapeut en jongerenwerker heb ik, na het volgen van een jaaropleiding ‘bushcraft & neolitic skills’, de knoop doorgehakt om mijn passie, kennis en vaardigheden en over te dragen en anderen te inspireren! 

De natuur blijft raken .. ’s avonds in het bos in de vlammen staren en mooie gesprekken te hebben. Vuur te maken met dat wat je om je heen vindt. De voldoening van het eten van een maaltijd van vers verzamelde ingrediënten. En hoe leuk is het om zelf je deo en tandpasta te maken en hierdoor niet alleen goed voor jezelf maar ook de natuur te zorgen?

Mede vanuit mijn christelijke identiteit, voel ik de verantwoordelijkheid goed voor de natuur te zorgen. Bij Back to Nature  gaan het beleven van de natuur en hier zorg voor dragen hand in hand.  Dit lag aan de wieg aan het start van Back to Nature en is bepalend in het aanbod en keuzes van bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld de keuze van een bank, vervoer, het eten tijdens activiteiten (plant-based), keuze en gebruik van materialen.  Af en toe organiseert Back to Nature activiteiten specifiek vanuit christelijke identiteit.

Naast mijn zorg- en coachingsachtergrond hebben persoonlijke ervaring met depressie en burn-out mij gevormd en zijn dit ervaringen die ik nu positief inzet. Typerend voor mijn manier van werken zijn: creativiteit, empathie, nuchterheid, een basishouding van rust met positieve energie en humor. Ik geniet er van een sfeer te creëren waar jij je op je gemak voelt, je grenzen kunt verleggen en de natuur en jezelf beter leert kennen.

Ik zie er naar uit je te ontmoeten!

Bertine Steenbergen

Coach en trainer van Back to Nature 

Het verhaal achter het logo

In het logo zie je een doorsnede van een boom een inkijk in het leven van de boom en de natuur. 

De hartvorm staan symbool voor de liefde voor de natuur en je hart als de bron van je leven.

De ‘maanvorm’ rond het hart en de pijl onderaan staan voor beweging. Beweging terug naar de natuur,  hoewel dit ergens gek is om te zeggen, aangezien we er onderdeel van zijn (maar dit vergeten we wel eens) en beweging in de natuur. Het (her)ontdekken van natuurlijk leven en vaardigheden en kennis.

De natuur is altijd in beweging en in verandering. Er is groei, soms sterft er iets af en dat draagt op zijn beurt weer bij aan de groei. Back to Nature wil jou meenemen in de beweging én de rust van de natuur, zodat ook jij hierdoor geïnspireerd en mee verbonden raakt!

Vraag je je af welke natuurbeleving bij jou past?

Heb je een beperking en wil je overleggen om te kijken wat voor jou haalbaar is?

Bel of mail gerust voor meer informatie.

 

 

 

Back to Nature is gevestigd in Amsterdam. De cursussen vinden plaats op diverse plekken door het land.

Back to Nature wil je laten ervaren dat dicht bij huis prachtige natuur prachtig is en veel te bieden heeft!