Over Back to Nature

 “Kom je?”

Dat hoorde ik als kind regelmatig, als ik tijdens een wandeling stil stond om weer een beestje te bewonderen.

De natuur heeft me altijd gefascineerd. Nu, heel wat jaren en ervaringen later groeit de fascinatie en verwondering voor de natuur nog steeds.

 Met een achtergrond als ergotherapeut en werkend als woonbegeleider heb ik, na het volgen van een jaaropleiding ‘bushcraft & neolitic skills’, de knoop doorgehakt. Hoewel vaak geroepen geen ‘ondernemer te zijn/worden’, is Back to Nature ontstaan uit het verlangen mijn passie, kennis en vaardigheden over te dragen en jou te inspireren!

De natuur blijft inspireren.. ’s avonds in het bos in de vlammen staren en mooie gesprekken te hebben. De voldoening van het eten van een maaltijd van vers verzamelde ingrediënten. En hoe leuk is het om zelf je deo en tandpasta te maken en hierdoor niet alleen goed voor jezelf maar ook de natuur te zorgen?

Mede vanuit mijn christelijke identiteit, voel ik de verantwoordelijkheid voor de natuur te zorgen. Bij Back to Nature  gaan het beleven en zorg dragen van de natuur hand in hand.  Dit inspireerde de start van Back to Nature, en het aanbod en in keuzes van bedrijfsvoering. Af en toe organiseert Back to Nature activiteiten specifiek vanuit christelijke identiteit.

Naast mijn zorg- en coachingsachtergrond hebben persoonlijke ervaring met depressie en burn-out mij gevormd en zijn dit ervaringen die ik nu positief inzet. Typerend voor mijn manier van werken zijn: creativiteit, empathie, nuchterheid, een basishouding van rust en een gezonde dosis humor. Ik geniet er van een sfeer te creëren waar jij je op je gemak voelt, je grenzen kunt verleggen en de natuur en jezelf beter leert kennen.

Ik zie er naar uit je te ontmoeten!

Bertine van Noort-Steenbergen

 

De visie van Back to Nature:

“Mensen inspireren tot een gezond leven, vol voldoening en verwondering, met respect en zorg voor zichzelf en de natuur.

Ervaringen creëren om te genieten en leren van de natuur. Voor nu en volgende generaties. “

 

Typisch Back to Nature:

Respect en zorg voor mens en natuur centraal.

Persoonlijke, holistische benadering; oog voor lichamelijk en geestelijke aspecten van gezondheid.

Sfeer en ruimte voor echte ontmoeting met elkaar en jezelf in en rondom de natuur.

‘Down to earth’ met ruimte voor zingeving.

Een dosis speelsheid en ‘kinderlijke’ verwondering over al het moois in de natuur.

 

 

Back to Nature is gevestigd in Zutphen. De cursussen vinden plaats op diverse plekken maar veelal in Gelderland. 

Prachtige natuur is dichterbij dan je soms denkt!