Natuurcoaching

De natuur als spiegel van jouw eigen natuur

Leren vanuit aandacht en ervaring

Gereedschappen en handvatten

om diep te graven en ontdekken

Verfrissende inspiratie uit de

bron van de schepping

Buiten in de natuur zijn… het doet wat met je. Het brengt bijvoorbeeld ontspanning en gevoel van vrijheid maar kan ook uitdagen en je een spiegel voorhouden.

In natuurcoaching staat het ervaren centraal. De natuur biedt prachtige metaforen en ervaringen die je een spiegel voor houden en inzicht geven. Leren door ervaring komt op een andere manier binnen dan ‘gewoon’ praten, hierdoor kun je in korte tijd diepe inzichten opdoen.

In dit ervarend leren in de natuur maken we ook gebruik van natuurvaardigheden, zoals bijvoorbeeld vuur maken, aan de slag met bruikbare planten of sporen zoeken, net wat passend is bij jou en jouw hulpvraag, je manier van leren en welke mogelijkheden zich  aandienen.

Natuurcoaching is passend voor coachingsvragen op veel verschillende vlakken. Denk bijvoorbeeld aan:

  (brengen van) verandering in je loopbaan of leven

– Omgaan met en inzicht krijgen in emoties en stress

– Inzicht krijgen in je gedrag en keuzes die je maakt

– Loslaten en (weer) leren genieten

 

Typerend voor mijn benadering zijn: creativiteit, nuchterheid, een basishouding van rust en een dosis humor.

Mijn visie op mens en natuur, en hier uit voorkomende werkwijze, worden mede gevormd vanuit mijn leven als christen. Dit houdt o.a. in dat ik bijv. geen gebruik maak van sjamanistische rituelen  of yoga. 

Wil je meer weten? Kijk dan ook  bij ‘over Back to Nature”.

Wil jij ontdekken wat jij in de natuur kunt leren? Wil je een afspraak inplannen of meer informatie? Bel gerust of stuur een bericht. 

Bertine van Noort-Steenbergen 

Coachings ervaringen:

De coaching van Bertine is, zoals de naam van haar website doet verwachten, inderdaad back to nature. Wandelend in het bos besteedt ze samen met je aandacht aan wat daar te zien en te horen is (en te proeven =).

De natuur wordt een spiegel voor innerlijke processen.

Bertine reikt vanuit haar kennis van de natuur handvatten aan om verder met die processen aan de slag te gaan. Het coachingstraject hielp mij om een volgende stap in mijn werk te zetten.

J. Leguijt, communicatiemedewerker Wageningen University & Research

 

De coaching van Bertine heb ik als zeer warm en betrokken ervaren. Op een rustige manier neemt ze je mee de natuur in. Ze laat je door een opdracht, die ze aan de hand van wat je vertelt ter plekke aan je geeft, als het ware één worden met de natuur. Het was heel intens om te ervaren hoe je beelden of plekken kunt vinden in de natuur die symbool staan voor een situatie of gevoel in je eigen leven. Ik was verrast hoe je in een kort moment met behulp van de natuur de diepte in kunt duiken.

Je neemt de leiding op een prettige manier en je hebt veel kennis van de natuur. Je neemt rustig de tijd om even na te denken over een volgende stap in het gesprek. Je kan goed samenvatten en snel tot de kern komen in het gesprek. Het tempo en de interactie tussen ons vond ik heel fijn.

De coaching bracht me naar een stille verwondering, en ontroerde mij meermaals.

Het is heel fijn om even “uit het hoofd” te mogen zijn. Ik vind het zeer aan te raden en ben dankbaar dat ik het mogen meemaken.

Griët

"More things are learnt in the woods than from books. Animals, trees and rocks teach you things not to be heard elsewhere."

St. Bernard

Praktische informatie:

Het werkgebied voor de coaching is regio  Zutphen (gld)

Investering:
70 euro per coachsessie 
als onderdeel van een traject (van minimaal drie sessies). 

De investering voor een enkele losse sessie is  80 euro.

Sessies zijn zo’n 1 tot 1,5 uur.

De coaching kan doorgaans ook vanuit een loopbaanbudget worden gefinancieërd. 

Is deze investering voor jou een drempel (bijv. omdat je student of werkzoekend bent) neem gerust contact op, dan kijken wat er mogelijk is.

Wanneer voor een sessie naar een locatie buiten het normale werkgebied wordt gereisd, komen er reiskosten bij.