Begin deze maand liep ik rond door de Sallandse heuvelrug. Ik was zeker niet de enige die op het idee gekomen was dit mooi stukje natuur te verkennen. Er wordt hier volop gemountainbiked en menigeen is de winterpondjes er weer af aan het sjokken. Ik ben dan wel eens benieuwd hoe mensen dit ervaren.. Zijn de bomen en alles wat er verder groeit en leeft vooral decor, voor hun wandeling of fietstocht..of denken ze er ook aan de frisse lucht in te ademen, naar de vogels te luisteren en op te merken hoe je nu in het voorjaar de blaadjes bijna kunt zien groeien..

Ik heb in ieder geval heerlijk rondgelopen als een kind in een snoepwinkel. Letterlijk proevend van frisse lenteblaadjes, genietend van alle verschillende tinten groen en de vele dieren waaronder eekhoortjes, een egeltje en twee nestjes van bonte spechten.

Toen ik langs een ideale klimboom kwam kon ik de verleiding niet weerstaan.. wat is het heerlijk om ongegeneerd in een boom te klimmen, gewoon omdat’ie er feitelijk om vraagt… en vervolgens van het uitzicht te genieten!

Dus de volgende keer dat je in het bos bent, laat je schoenen aan je tas bengelen (af neem ze uberhaupt niet mee) en als je een boom tegen komt waar je in kunt komen..doe eens gek, en klim er in!