Naast het er zelf op uit trekken vind ik het af en toe heerlijk om vanaf de bank te kijken naar anderen die de natuur in trekken.

Survivalshow zijn er legio en lijken steeds populairder te worden. Want ..wat  is er nu leuker dan onderuitgezakt op de bank met een zak chips te kijken naar andermans uitdagingen, ontberingen en stomme fouten.. en hoe spectaculairder hoe beter….toch?

Dit schijnen de meeste producers van survivalshow althans te denken. Voor mijzelf geldt dat zeker niet, ik vertoon licht allergische reacties bij tv-shows die voldoen aan bovenstaande omschrijving. Ze geven vaak een vertekend beeld van hoe moeilijk dan wel makkelijk het is om te (over) leven in de natuur. Daarnaast worden er soms voorbeelden gegeven van dingen die je beter vooral niet kunt doen wil je in leven blijven. Bovendien gaat er in de meeste gevallen een hele cameracrew mee en is het grotendeels in scene gezet.

Soms zijn er uitzonderingen op de regel, de serie ‘Alone’ is er zo één.

In deze serie worden 10 mensen gevolgd die alleen in de natuur gedropt worden, met minimale middelen, zonder eten en ze filmen alles zelf. Als je de, soms wat sensationele commentator, en achtergrond muziek negeert, is dat wat overblijft erg mooi om naar te kijken.

Dit programma laat zien dat het nog niet zo makkelijk is je maaltje bij elkaar te sprokkelen in de natuur, hoeveel moeite en energie het kost om dingen voor elkaar te krijgen en hoeveel voldoening het geeft wanneer dit lukt. Het is erg fascinerend te zien hoe mensen reageren op successen en moeiten, hoe (verschillend) ze situaties beleven en wat het lang alleen zijn met hen doet.

Het leuke van dit seizoen (seizoen 3) welke je in de link kan vinden is dat er nu niet alleen mannen maar ook vrouwen meedoen. Daar waar natuurlijk iedereen als persoon een andere kijk en aanpak op dit avontuur heeft, is het erg leuk ook verschillen tussen mannen en vrouwen te zien.

Nieuwsgierig waar dit hem in zit? Dat ga ik niet verklappen, kijk zelf en laat me weten wat je er van vond.

https://solarmoviez.to/movie/alone-season-3-18327/561966-8/watching.html#player-area